V meste budú realizovať 3. etapu rekonštrukcie námestia

02.11.2009 Prešov

V Spišskej Novej Vsi budú rekonštruovať námestie. TASR dnes o tom informovala Lucia Kormošová, PR manažérka mesta.
Ide o tretiu etapu rekonštrukcie a projekt sa bude realizovať pod názvom Regenerácia námestia v Spišskej Novej Vsi.
Podľa slov Kormošovej mesto získalo na rekonštrukciu z externých zdrojov 1.329.940 eur (40,07 milióna Sk) a ide už o 18. schválený projekt v Spišskej Novej Vsi. Prvé dve etapy rekonštrukcie financovalo mesto zo svojho rozpočtu resp. formou úveru, tentokrát budú čerpať prostriedky z eurofondov. Ide o 95 % z celkových oprávnených výdavkov - už spomínaných 1.329.940 eur (40,07 milióna Sk), zvyšných 5 %, čo je 69.996,87 eura (2,11 milióna Sk), bude financovať mesto z vlastných zdrojov. Súčasťou projektu sú aj neoprávnené výdavky (činnosti nespĺňajúce podmienky oprávnených aktivít výzvy) v celkovej výške 99.936,40 eura (3,01 milióna Sk), ktoré tiež poskytne mesto.
Rekonštrukcia sa bude týkať časti od sochy generála Jána Nálepku až po budovu radnice, vrátane parku, miestnej komunikácie a spevnených plôch na Zimnej ulici. Pôjde o rekonštrukciu komunikácie, spevnených plôch a terénne úpravy cyklotrás, cesty, parkoviska, chodníkov v parku, zelene a autobusovej zastávky. Ďalej sa bude rekonštruovať rozvod vody pre zavlažovanie, dažďová kanalizácia a tiež prvky malej architektúry.
Kormošová dodala, že realizácia projektu je naplánovaná na 12 mesiacov od podpísania zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku, čo bude v marci resp. apríli 2010.
 

Vyberte región